|MM| - A második megnyitó

Hírek
|MM| - A második megnyitó
Aug
10 .
P7210172 Jpg
Újabb zártkörű megnyitó keretében bemutattuk a meghívott vendégeknek és az újságíróknak a nagyszabású Munkácsy Mihály tárlat második részének újonnan kiállított műtárgyait.

A Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében az eseményt Timkó János, a Cervinus Teátrum színésze nyitotta, aki felolvasott egy részt Dallos Sándor A nap szerelmese című kötetből, ami a világhírű festőművész fiatalkori szárnypróbálgatásait mutatta be.

Az irodalmi közjáték után Babák Mihály, Szarvas város polgármestere beszédében a Munkácsy-kiállítást egy színházi műhöz hasonlította, hiszen a szarvasi tárlat is két felvonásos, akár egy hosszú színdarab. Kiemelte, hogy ez a kiállítás méltó megkoronázása Szarvas város újratelepítésének 300. évfordulójának.

Roszik Zoltán, a Tessedik Sámuel Múzeum igazgatója nagy sikernek könyveli el a tárlat első szakaszának látogatottságát, és reméli, hogy a második rész is ilyen népszerűségnek örvend majd. Folytatódnak a jövőben a szubjektív tárlatvezetések, és egyéb más, izgalmas programmal is készülnek az elkövetkező másfél hónapra.

A megnyitót Gyarmati Gabriella, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténészének tárlatvezetése zárta, ahol rengeteg új, érdekes információt tudhattak meg Munkácsy Mihályról és a művészetéről a jelenlévők.

P7210176 P7210159 P7210160 P7210168

További programok